Οδοντιατρική Φροντίδα

motion Options

Set your layout

Now using the default layout.

Test Vertical Rhythm?

You are here: Αρχική ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΒΑΣΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
12 Δεκέμβριος 2018

Βασική Ενημέρωση

Τα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν μια κατάκτηση της Οδοντιατρικής επιστήμηςκαι χρησιμοποιούνται για περισσότερα από τριάντα χρόνια με εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας, προσφέροντας λύσεις σύγχρονης και ασφαλούς προσθετικής αποκατάστασης μετά την απώλεια των δοντιών. Τα εμφυτεύματα είναι κυρίως βίδες από τιτάνιο υψηλής καθαρότητας, με ειδικά επεξεργασμένη επιφανειακή δομή, για ταχύτερη οστεοενσωμάτωση στο οστό των γνάθων.

dentalimplantΟδοντικό Εμφύτευμα

Αντικαθιστούν την ρίζα του δοντιού, που έχει χαθεί, αποτελώντας το στήριγμα, ή τα στηρίγματα πάνω στα οποία θα στηριχθεί η στεφάνη ή η γέφυρα. Χρησιμοποιούνται επίσης ανάλογα με τον αριθμό που θα τοποθετηθούν, για την συγκράτηση ή την στήριξη κινητών επένθετων ολικών οδοντοστοιχιών.


Η τοποθέτηση εμφυτευμάτων θεωρείται σήμερα η πιο σύγχρονη, ασφαλής και δοκιμασμένη μέθοδος προσθετικής αποκατάστασης των δοντιών που έχουν απολεσθεί, συγκριτικά δε με τις συμβατικές μεθόδους αποκατάστασης προσφέρουν πλεονεκτήματα ψυχολογικά, λειτουργικά και βιολογικά. Σημαντικότερα από αυτά είναι:

  • Αποκαθιστούν την λειτουργικότητα και την αισθητική του στοματογναθικού συστήματος μετά την απώλεια των δοντιών, χωρίς την ανάγκη να θυσιαστούν υγιή φυσικά δόντια για στηρίγματα.
  • Συμβάλλουν μετά την τοποθέτησή τους και τη λειτουργική φόρτισή τους στη διατήρηση του φατνιακού οστού των γνάθων. Ενώ διαφορετικά είναι γνωστό, ότι μετά την απώλεια των δοντιών συμβαίνει ταχεία απορρόφηση του οστού.
  • Στις περιπτώσεις συγκράτησης ή στήριξης των εμφυτευμάτων κινητών ολικών οδοντοστοιχιών προσφέρουν βελτιωμένη σταθερότητα και συγκράτηση, αυξημένη μασητική ικανότητα και καλύτερη αισθητική αντίληψη
smallandwideimplant Κοντό ευρείας διαμέτρου εμφύτευμα


ΚΟΝΤΑ ΕΥΡΕΙΑΣ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ


Στα πλαίσια της λιγότερο επεμβατικής εμφυτευματολογίας, στο ιατρείο μας τα τελευταία 5 χρόνια τοποθετούμε εμφυτεύματα κοντά ευρείας διαμέτρου με εξαιρετικά αποτελέσματα στις οπίσθιες περιοχές των γνάθων, όπου η παρουσία ανατομικών δομών, όπως τα ιγμόρεια και το κάτω φατνιακό νεύρο, συχνά περιορίζουν τη διαθεσιμότητα του οστού σε ύψος. Τα κοντά ευρείας διαμέτρου εμφυτεύματα αποτελούν απόλυτα αξιόπιστη εναλλακτική λύση, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις, που κάποιος θέλει να αποφύγει πιο εξεζητημένες χειρουργικές αυξητικές τεχνικές (αύξηση του οστού με μόσχευμα, ανύψωση ιγμορείου, μετακίνηση κάτω φατνιακού νεύρου κ.λ.π.), για να τοποθετηθούν μακρύτερα εμφυτεύματα.

Τα πλεονεκτήματα από τη χρήση των κοντών ευρείας διαμέτρου εμφυτευμάτων είναι:

  • Ταχύτερη και οικονομικότερη αποκατάσταση.
  • Αποφυγή επιπλοκών, που είναι συχνές στις αυξητικές τεχνικές
  • Απλή χειρουργική τεχνική τοποθέτησης, χωρίς επιπτώσεις στη κοινωνική και επαγγελματική δραστηριότητα των ασθενών.
  • Το μικρότερο μήκος αντισταθμίζεται από το εύρος του εμφυτεύματος, χωρίς να υπάρχει διαφορά στην επιφάνεια οστεοενσωμάτωσης του εμφυτεύματος.

Βιβλιογραφία

Επικοινωνια

  • Ηρώων Πολυτεχνείου 123, Λάρισα, 41222
  • 2410 554140
  • info@siormpasdcg.gr

ΕΝΕΡΓΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 52 επισκέπτες και κανένα μέλος