Οδοντιατρική Φροντίδα

motion Options

Set your layout

Now using the default layout.

Test Vertical Rhythm?

You are here: Αρχική ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ
12 Δεκέμβριος 2018

Εμφυτεύματα

Root Membrane

rootmembrane1H τεχνική “Root membrane”   είναι μια   πρωτότυπη   τεχνική, που πρώτα διεθνώς εφαρμόσθηκε  στο ιατρείο μας  (Siormpas K.) από  το 2007  η οποία πλεονεκτεί, απέναντι στα μέχρι σήμερα δεδομένα  στην διατήρηση της αισθητικής  των αποκαταστάσεων με εμφυτεύματα στην  πρόσθια αισθητική ζώνη των γνάθων. Σκοπός της  τεχνικής  “Root membrane”   είναι  μέσω της διατήρησης του περιοδοντικού συνδέσμου του τμήματος της διατηρούμενης ρίζας να επιτύχουμε την διατήρηση των περιεμφυτευματικών ιστών (συνεπώς και της αισθητικής), γύρω από το άμεσα τοποθετούμενο εμφύτευμα.  Ο σκοπός αυτός είναι εφικτός και βιολογικά τεκμηριωμένος τόσο από  in vivo μελέτες σε ζώα  όσο και τελευταία από  ιστολογικό αποτέλεσμα επί ανθρώπου.

Περισσότερα...

Τεχνική PRGF

H Τεχνική PRGF(άθροισμα πλούσιο σε αιμοπετάλια - αυξητικούς παράγοντες) ανοίγει νέες προοπτικές στην οδοντιατρική, για επιτάχυνση και βελτίωση της φυσικής επούλωσης των τραυμάτων. Τα συμπυκνωμένα αιμοπετάλια στο PRP περιέχουν τεράστια αποθέματα βιοδραστικών πρωτεϊνών, συμπεριλαμβανομένων και των αυξητικών παραγόντων, που είναι ζωτικής σημασίας για την επιτάχυνση της επούλωσης και της αναγέννησης των ιστών .
Το ιατρείο μας έχει εξειδικευθεί και στην εφαρμογή της τεχνικής PRGF(αυξητικοί παράγοντες αιμοπεταλίων), που συνίσταται στην συλλογή φλεβικού αίματος από τον ασθενή και στην παραγωγή μέσω φυγοκέντρισης αυξητικών παραγόντων από τα αιμοπετάλια. Οι αυξητικοί παράγοντες αυτοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εμβάπτιση των εμφυτευμάτων πριν την τοποθέτησή τους στο οστό,επιταχύνοντας την οστεοενσωμάτωση και την επούλωσή τους. Μπορεί επίσης το υλικό από την φυγοκέντριση του αίματος να ενεργοποιηθεί με χλωριούχο νάτριο 10% στους 37ο βαθμούς κελσίου και είτε να αναμιχθεί με υλικά μοσχευμάτων επιταχύνοντας την αναγέννηση και επούλωση, είτε να παραχθεί μεμβράνη κολλαγόνου, που χρησιμοποιείται για κάλυψη μοσχευμάτων και εμφυτευμάτων.


Η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται κυρίως σε περιστατικά ασθενών, που εφαρμόζονται αυξητικές τεχνικές ανάπλασης του οστού, για να επιτύχουμε λιγότερες επιπλοκές, καλύτερη επούλωση, υψηλότερη προβλεψιμότητα και ταχύτερα αποτελέσματα στην εφαρμογή των αναπλαστικών τεχνικών.

Βιβλιογραφία

Τεχνική Flapless

Στο ιατρείο μας τα τελευταία 10 χρόνια η τοποθέτηση εμφυτευμάτων γίνεται με εξαιρετική επιτυχία στο μεγαλύτερο μέρος των περιστατικών με την ελάχιστη επεμβατική τεχνική (flapless), τα πλεονεκτήματα της οποίας, σήμερα αναφέρονται διεθνώς σε επιστημονικές εργασίες.

Περισσότερα...

Βασική Ενημέρωση

Τα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν μια κατάκτηση της Οδοντιατρικής επιστήμηςκαι χρησιμοποιούνται για περισσότερα από τριάντα χρόνια με εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας, προσφέροντας λύσεις σύγχρονης και ασφαλούς προσθετικής αποκατάστασης μετά την απώλεια των δοντιών. Τα εμφυτεύματα είναι κυρίως βίδες από τιτάνιο υψηλής καθαρότητας, με ειδικά επεξεργασμένη επιφανειακή δομή, για ταχύτερη οστεοενσωμάτωση στο οστό των γνάθων.

Περισσότερα...

Υποκατηγορίες

  • Στάδια Θεραπείας
  • Προσθετικη Αποκατασταση

    Η προσθετική αποκατάσταση επί εμφυτευμάτων χωρίζεται σε δύο μεγάλες κατηγορίες : Στις ακίνητες προσθετικές αποκαταστάσεςι και στις κινητές προσθετικές αποκαταστάσεις. Οι ακίνητες μπορεί να είναι είτε συγκολλούμενες είτε κοχλιωτές. Παρακάτω εμφανίζονται ανά είδος οι αποκαταστάσεις αυτές  

Επικοινωνια

  • Ηρώων Πολυτεχνείου 123, Λάρισα, 41222
  • 2410 554140
  • info@siormpasdcg.gr

ΕΝΕΡΓΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 26 επισκέπτες και κανένα μέλος