Οδοντιατρική Φροντίδα

motion Options

Set your layout

Now using the default layout.

Test Vertical Rhythm?

You are here: Αρχική ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΛΕΥΚΑΝΣΗ
12 Δεκέμβριος 2018

Λεύκανση Δοντιών

Η λεύκανση είναι μια τεχνική με την οποία ο οδοντίατρος χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα υλικά μπορεί να τροποποιήσει το χρώμα των δοντιών προς το λευκότερο. Η λεύκανση μπορεί να γίνει στο σπίτι ή στο ιατρείο.

Στο σπίτι, γίνεται με κατασκευή ατομικών ναρθήκων ύστερα από την λήψη αποτυπώματος των δοντιών. Στους νάρθηκες αυτούς τοποθετείται το λευκαντικό gel και ο ασθενής τους φορά στο στόμα για μερικές ώρες την ημέρα ή κατά την διάρκεια του ύπνου το βράδυ, για χρονικό διάστημα που κυμαίνεται ανάλογα με την περίπτωση, από 1-3 εβδομάδες περίπου.

Στο ιατρείο, η λεύκανση γίνεται με την τοποθέτηση του λευκαντικού παράγοντα πάνω στα δόντια και την ενεργοποίησή του χημικά, με laser ή με φως πλάσματος. Διαρκεί περίπου 1 ώρα και ίσως χρειαστεί επανάληψη μετά από διάστημα 1 εβδομάδας. Επίσης, κατά τη διάρκεια και μετά τη διαδικασία οποιασδήποτε μορφής λεύκανσης, θα πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο η χρήση των ουσιών που περιέχουν χρωστικές (καφές, τσάι, κόκκινο κρασί, καπνός κ.λ.π.) γιατί διαφορετικά η υποτροπή θα έλθει σύντομα.


Η όλη διαδικασία είναι απόλυτα ασφαλής, εφόσον γίνεται πάντα υπό την καθοδήγηση του οδοντιάτρου. Ενδέχεται κατά τη διάρκεια της λεύκανσης να παρατηρηθεί ευαισθησία των δοντιών στο κρύο. Η ευαισθησία αυτή είναι παροδική και περνάει μετά από λίγες μέρες.
Όσον αφορά στο αποτέλεσμα της λεύκανσης, δυστυχώς αυτό δεν είναι μόνιμο. Η διάρκεια εξαρτάται κυρίως από τις συνήθειες του ασθενή. Η κατανάλωση τροφών και ποτών που περιέχουν χρωστικές, καθώς και κυρίως το κάπνισμα μειώνουν πολύ την διάρκεια του αποτελέσματος. Για να παρατείνουμε την διάρκεια του αποτελέσματος εκτός από την διακοπή του καπνίσματος συστήνεται μια αναμνηστική δόση λευκαντικού παράγοντα για 4-5 μέρες κάθε χρόνο.

Παράγοντες που επηρεάζουν το χρώμα των δοντιών .
Το φυσικό χρώμα των δοντιών που έχει ο κάθε άνθρωπος, μπορεί να μεταβληθεί από εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες.
Οι εσωτερικοί παράγοντες είναι χρωστικές που επικάθονται στα μέσα στρώματα του δοντιού και μπορεί να δημιουργηθούν από τερηδόνα, από το αμάλγαμα, από διάφορα φάρμακα (π.χ .τετρακυκλίνες) , ή από νέκρωση του δοντιού μετά την απονεύρωση. Επίσης, εδώ συμπεριλαμβάνεται και η βαθμιαία αμαύρωση της οδοντίνης που επέρχεται με την πρόοδο της ηλικίας.
Οι εξωτερικοί παράγοντες, είναι χρωστικές που εισέρχονται στην επιφάνεια της αδαμαντίνης («σμάλτο») των δοντιών, μερικές από τις πιο κοινές είναι φάρμακα, καφές, τσάι, το κόκκινο κρασί κλπ. Επίσης, το κάπνισμα, η μακροχρόνια χρήση στοματικών διαλυμάτων που περιέχουν χλωρεξιδίνη και η κατανάλωση σημαντικών ποσοτήτων αναψυκτικών τύπου κόλα είναι παράγοντες που χρωματίζουν εξωτερικά τα δόντια.

Επικοινωνια

  • Ηρώων Πολυτεχνείου 123, Λάρισα, 41222
  • 2410 554140
  • info@siormpasdcg.gr

ΕΝΕΡΓΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 40 επισκέπτες και κανένα μέλος