Οδοντιατρική Φροντίδα

motion Options

Set your layout

Now using the default layout.

Test Vertical Rhythm?

You are here: Αρχική ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗ
12 Δεκέμβριος 2018

Επανορθωτική Οδοντιατρική

Όταν έχουμε εκτεταμένη καταστροφή ενός δοντιού, για να το ενισχύσουμε και να το διατηρήσουμε στο στόμα, τοποθετούμε μία (θήκη) στεφάνη. Στην περίπτωση όμως λείπει ένα ή περισσότερα δόντια ανάμεσα σε υπάρχοντα γερά δόντια μέσα στο στόμα και δεν θέλουμε να τα αντικαταστήσουμε με εμφυτεύματα, τότε τοποθετούμε γέφυρα. Η κάθε στεφάνη ή γέφυρα αποτελείται από έναν σκελετό και ένα κοσμητικό κάλυμμα πάνω από τον σκελετό. Ο σκελετός παλιά κατασκευαζόταν μόνο από μέταλλο. Τώρα έχουμε την δυνατότητα να αντικαταστήσουμε το μέταλλο από ολοκεραμικά υλικά, που είναι το ζιρκόνιο ή το διπυριτικό λίθιο (e-max).
Τα ολοκεραμικά υλικά πλεονεκτούν γιατί έχουν άριστη βιοσυμβατότητα και αισθητική απόδοση, λόγω απουσίας μεταλλικού σκελετού.  Έτσι τα αισθητικά προβλήματα που δημιουργούσαν οι παλιές στεφάνες  δεν παρουσιάζονται πια. Επίσης, οι ολοκεραμικές στεφάνες και γέφυρες έχουν μεγάλη σκληρότητα, πράγμα που τους προσδίδει άριστη αντοχή. Επιπλέον, το αισθητικό αποτέλεσμα είναι άψογο, σε σημείο που δεν μπορούμε να τις ξεχωρίσουμε από το φυσικό δόντι που είναι δίπλα. .
    
Κινητή Προσθετική: Μερικές και Ολικές Οδοντοστοιχίες

Η τεχνητή οδοντοστοιχία είναι μία κινητή αποκατάσταση των ελλειπόντων δοντιών. Βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής του ασθενούς και με τη στήριξη που παρέχει βοηθά στη μάσηση, την ομιλία και την αισθητική αναβάθμιση του προσώπου. Οι τεχνητές οδοντοστοιχίες διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: τις μερικές (μηχανάκια) και τις ολικές (μασέλες).

Μερικές Οδοντοστοιχίες
Οι μερικές οδοντοστοιχίες χρησιμοποιούνται σε μία γνάθο στην οποία λείπουν αρκετά δόντια και στηρίζονται στα εναπομείναντα δόντια. Έτσι στις περιπτώσεις που η ακίνητη προσθετική δεν μπορεί να εφαρμοστεί (π.χ. βαριές περιπτώσεις περιοδοντίτιδας) και στο στόμα υπάρχουν ακόμη δόντια οι κατασκευές αυτές είναι μία λύση επιλογής.
Οι μερικές οδοντοστοιχίες κατασκευάζονται συνήθως από ακρυλική ρητίνη, σε συνδυασμό με διάφορα μέταλλα. Αφαιρούνται και τοποθετούνται εύκολα για τη σωστή στοματική υγιεινή από τον ασθενή και η διάρκεια τους είναι μεγάλη, όσο φυσικά υπάρχουν και τα δόντια στα οποία στηρίζονται.

Ολικές Οδοντοστοιχίες
Οι ολικές οδοντοστοιχίες (μασέλες) είναι κινητές κατασκευές που χρησιμοποιούνται στις περιπτώσεις που λείπουν πλέον όλα τα δόντια και δεν επιλέγεται η λύση των εμφυτευμάτων. Οι τεχνητές οδοντοστοιχίες στηρίζονται αποκλειστικά πάνω στα ούλα

Επικοινωνια

  • Ηρώων Πολυτεχνείου 123, Λάρισα, 41222
  • 2410 554140
  • info@siormpasdcg.gr

ΕΝΕΡΓΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 36 επισκέπτες και κανένα μέλος